×
Legal Info

Når du besøker et nettsted, kan det lagre eller hente informasjon på nettleseren din, for det meste i form av "cookies". Denne informasjonen, som kan være om deg, dine preferanser, eller din Internett-enhet (datamaskin, nettbrett eller mobil), brukes for det meste til å få nettstedet til å fungerer som du forventer. Du kan finne ut mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler på dette nettstedet, og forhindre innstillingen av ikke-essensielle informasjonskapsler ved å klikke på de forskjellige kategorinavnene nedenfor. Men hvis du gjør dette, kan det påvirke din opplevelse av nettstedet og tjenestene vi kan tilby.

Miljøbevissthet

For alle oss som bryr oss om ski og det å kunne stå på ski i framtiden er det viktig å tenke over hva man selv kan gjøre for miljøet. Det å velge miljøvennlig i sine kjøp, enten man kjøper brukt eller nye, miljøvennlige produkter kan bidra til at fremtidens produkter får et mindre fotavtrykk en det vi ser idag.

 

For å kunne gjøre ting mest mulig klimanøytralt er det viktig å bruke kortreiste, nedbrytbare produkter og minske andelen ledd i produksjonen. Det er forbrukerne som bestemmer hvordan fremtidens produkter og fremtidens verden vil ser ut.

 

Skiene våre fra Skevik er laget med full lønne kjerner -og sidevegger. Lønnetrærne felles og foredles i samme by som skiene lages noe som gjør transport og transportleddene meget kort. Lønn er et nasjonalsymbol i Canada og er en treart som drives bærekraftig over hele landet. En annen fordel med lønn er at dette trevirket er såpass sterkt at det kan brukes som bindingsfeste uten forsterkning av metaller, og er også såpass stiv at skiene kan produseres med minimale mengder andre produkter som karbon og glassfiber.

 

Karbon fiber og glassfiber er de to andre hoved bestanddelene i de fleste ski også i våre. Begge disse produktene er mulig å resirkulere til kostnaden av 5% den opprinnelige kostnaden i produksjonen. De er ikke nedbrytbare uten en mer kostbar prosess, men kan benyttes igjen til nye produkter ved resirkulering.[1][2]

 

Epoxy er bindingsmaterialet i de fleste ski. Dette er langkjedet petroleumbasert og foredles fra olje ved destillasjon. I Skevik sine ski benyttes "super sap resin" som er epoxy foredlet fra plantemateriale og er derfor fullstendig nedbrytbart og et miljøvennlig alternativ til vanlig epoxy.

Sjekk ut https://entropyresins.com/why-use-super-sap/

 

Sålematerialet i alle ski er laget av plast også i våre. Plast er som kjent resirkulerbart, men er også et miljøproblem. Vi vil derfor understreke viktigheten av å resirkulere all plast -også de gamle skiene dine.

 

Climbing skins direct benytter seg av 95 % kortreiste (domestiske) produkter og jobber mot 100%!

 

Kort sagt prøver vi å gjøre avtrykket vårt minst mulig og kunne levere kvalitetsprodukter som varer. De beste produktene er 

de man er fornøyde med, sesong etter sesong

 

Kilder

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon-fiber-reinforced_polymer#Disposal_and_recycling

[2] http://www.fiberline.com/news/miljoe/breakthrough-recycling-fibreglass-now-reality